Dakbedekking

Het dak boven uw hoofd beschermt tegen weer en wind. Zo’n dak moet dus in goede staat zijn en blijven. Wij renoveren en repareren zowel platte als hellende daken en gaan ook de uitdaging om een nieuw dak op een bestaand huis aan te brengen niet uit de weg. Misschien kan het dak u geld besparen door eens na te laten kijken of het voldoende is geïsoleerd.

Offerte aanvragen Contact opnemen

Lood- en zinkwerk

Lood- en zinkwerk speelt een belangrijke rol bij het vocht weren op specifieke plaatsen van een huis. Lood en zink zijn sterke, buigzame en duurzame materialen die gebruikt worden om dakgoten en -gevels, regenpijpen, dakkapellen, schoorstenen en daklijsten netjes af te werken. Deze materialen gaan ongeveer 35 jaar mee, zeker als u voor goed onderhoud zorgt.

Wij zijn specialisten op het gebied van lood- en zinkwerk. Omdat geen enkel gebouw hetzelfde is, is het toepassen van lood en zink altijd maatwerk. Wij bieden met ons ambachtelijk vakmanschap voor elke situatie een passende oplossing. In onze werkplaats kunnen we alle zinken details, van lijsten en goten tot regenpijpen en vergaarbakken, zelf maken om het daarna op locatie te monteren.

Lood- en zinkwerk
Lood- en zinkwerk

Daklekkage

Of het nu om een hellend of plat dak gaat, om kunststof, bitumen, mastiek of andere dakbedekking, een lek is vervelend en moet zo snel mogelijk gedicht worden.

Op een dak zijn er veel plekken die gevoelig zijn voor lekkage, denk aan de afdichtingen bij schoorstenen, dakramen en dakkapellen. Als u binnen een lekkage ontdekt is het niet altijd eenvoudig om vast te stellen waar het lek precies zit. Vaak ligt de oorzaak bij het zink- en loodwerk dat het vocht buiten hoort te houden, maar door slijtage of weersinvloeden is gaan lekken.

De Echte Loodgieter heeft de kennis van de waterloop waardoor we de lekkage kunnen herleiden en de daadwerkelijke oorzaak aan kunnen pakken. Dat doen we passend bij de bestaande situatie. Op platte daken gebruiken we bijvoorbeeld de brandmethode en natuurlijk werken wij dan brandveilig (volgens richtlijnen NEN 6050). Is er een verhoogd risico op brand, dan verwerken we de bitumendakbedekking met een föhn.

Leien dakbedekking

Leien, ofwel dakpannen van leisteen, worden al eeuwenlang als dakbedekking gebruikt. U ziet ze vaak op oude kerken en gevels en schuine vooraanzichten van karakteristieke gebouwen en monumenten, maar ze zijn ook heel goed toe te passen bij moderne projecten.

Leien zijn duurzaam, vergen weinig onderhoud en kunnen zowel op het dak als aan de gevel worden gebruikt. Een leistenen dak maken en leggen vraagt de juiste ambachtelijke gereedschappen en kennis van de toe te passen materialen en technieken. Iedere lei wordt afzonderlijk bevestigd op de panlatten, wat het een arbeidsintensieve klus maakt maar alle leien zitten wel stevig vast waardoor ze stormbestendig zijn. Bij elk leien dak dat wij hebben gemaakt, kijken we in het voorbijgaan even trots omhoog.

De Echte Loodgieter heeft veel ervaring met het maken en plaatsen van leien daken en beheersen daardoor alle kneepjes van het leidekken om ook voor u een sierlijk en duurzaam ambachtelijk leien dak te maken, compleet met bijpassend zink- en loodwerk.

Leien daken gaan prima samen met het plaatsen van isolatie. Wij denken graag met u mee om ambachtelijk vakwerk te combineren met moderne isolatietechnieken.

Lood- en zinkwerk
Lood- en zinkwerk

Hulp nodig?

U kunt ons bereiken op een van de onderstaande telefoonnummers.

Heeft u spoed bel dan het spoednummer.

Heeft u andere vragen, stuur dan een mail of vul het contactformulier in.

070 390 24 54

070 221 05 89 (Voor spoed)

erkend-leerbedrijf.jpg
installq.jpg
geberit.jpg
dyka.jpg
techniek-nederland.jpg
nedzink.jpg