Over ons

Bij Loodgietersbedrijf Van der Kraan hebben we verstand van zaken die met de aan- en afvoer van leiding-, drink- en rioolwater te maken hebben. Wij zijn een erkend installatiebedrijf en werken met moderne technieken en hulpmiddelen, maar ambachtelijk vakmanschap blijft de basis van ons werk waardoor u kunt rekenen op vakwerk en gedegen advies.

Offerte aanvragen Contact opnemen

Wat doet een loodgieter?

Loodgieters zijn er al sinds de middeleeuwen en het vak dankt de naam letterlijk aan het gieten van lood. Een loodgieter maakte zelf water- en afvoerleidingen, waarbij het lood in een ketel werd opgestookt. Daarna werd het in halfronde mallen gegoten. Zodra het lood was gestold, soldeerde de loodgieter de halfronde loden elementen aan elkaar en zo ontstond een buis die voor meerdere doeleinden gebruikt werd. Lood werd door de loodgieter ook gewalst zodat het gebruikt kon worden voor de waterdichte aansluitingen bij dakgoten en allerlei andere waterkerende elementen op het hellende dak.

Van kraanwater en sanitair tot dakwerk

Wij noemen onszelf niet zomaar ‘de echte loodgieter’. Zelf leidingen gieten doen we natuurlijk niet meer, sterker nog, de leidingen zijn ook niet meer van lood, maar het vak loodgieter bestaat nog steeds. De echte loodgieter heeft verstand van de aan- en afvoer van drie vormen van water:

  • Leidingwater (drink-warmtapwaterinstallaties);
  • Regenwaterafvoer (dakafdichtingen);
  • Vuilwaterafvoer (riolering-sanitairtechniek).

Die drie pijlers vragen ervaring en gedegen vakkennis. Er zijn veel mensen die zichzelf loodgieter noemen, er zijn er maar weinig die een volledige waterloop kennen. Wij zijn meesters in ons vak, kijken naar de volledige waterloop en lossen zo ieder probleem op. Met onze vakkennis kunnen we u maatwerk leveren waar het gaat om het adviseren, ontwerpen en aanleggen van leiding- en rioolsystemen én u bent bij ons aan het goede adres voor het inspecteren, repareren, renoveren en onderhouden van waterleiding, riolering en daken.

dyka.jpg
nedzink.jpg
erkend-leerbedrijf.jpg
installq.jpg
techniek-nederland.jpg
geberit.jpg